14.11.2017.


ПРОМОЦИЈА ЕРАСМУС+ КА1 ПРОГРАМА РАЗМЕНЕ

И ПЛАТФОРМЕ МОБИОН

 

 

Обавештавамо вас да ће се промоција Ерасмус+ КА1 програма размене студената свих нивоа студија, наставног и административног особља, као и платформе за пријаву размене, одржати у среду, 22. новембра у 11 часова, у Слушаониоци за последипломску наставу у Деканату Медицинског факултета (Др Суботића 8, 2. спрат).

 

Том приликом бићете у могућности да добијете одговоре на сва питања која вас интересују у вези са овим програмом стипендирања за усавршавање на партнерским универзитетима ЕУ.

 

 

 

Центар за међународну сарадњу

Медицинског факултета у Београду

 

********************************************************************************************

25.03.2017.

 

Видеоконференција под називом: „Целоживотно учење у високом образовању" је одржана у Свечаној сали Медицинског факултета, Универзитета у Београду у организацији Стручног тима за реформу високог образовања (HERE тима), Фондације Темпус и Медицинског факултета у Београду, 3. марта 2017.године.

 

 

 

 

 

29.3.2016.

Поштовани,

 

Обавештавамо вас да је отворен конкурс за размену наставног особља између Семелвајс универзитета у Будимпешти, Мађарска и Универзитета у Београду.

 

Број доступних мобилности:

-        2 наставника са Универзитета у Београда могу да бораве на Семелвајс универзитету у трајању од 5 дана

-        2 наставника са Семелвајс универзитета могу да бораве на Униерзитету у Београду у трајању од 5 дана.

 

Сви кандидати са Универзитета у Београду  за мобилност треба да се пријаве преко онлајн платформе mobion.bg.ac.rs.  

 

Важни датуми:

 

1.      Рок за пријављивање: 25.3-18.4.2016. у 12:30h

2.      Избор, евалуација и рангирање (које ради Медицински факултет Универзитета у Београду): 18.4.2016. (од 12:30h) до 25.4. 2016. (до 13:00h)

3.      Обавезна интерна обрада изабраних кандидата: 25.4.2016. (од 13:00h) до 28.4.2016 (до 14:30h)

4.      Званична номинација наставника са Медицинског факултета Универзитета у Београду који иду на Семелвајс универзитет, као и званична потврда прихватања наставника са Семелвајс универзитета.

 

 

 

ЦЕНТАР ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ

МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

 

 

 

**************************************************************************************************************

23.03.2016.

 

КОНКУРИСАЊЕ ЗА РАЗМЕНУ У ОКВИРУ ЕРАСМУС+ ПРОГРАМА

 

Обавештавамо све заинтересоване  да је Универзитет у Београду креирао платформу МОБИОН:

 

http://mobion.bg.ac.rs/

 

СВИ УЧЕСНИЦИ У МОБИЛНОСТИ СУ ДУЖНИ ДА СЕ ПРИЈАВЕ НА ПЛАТФОРМУ уз прилагање одређене документације (одлазећи и долазећи кандидати - студенти, наставно и ненаставно особље).

Потписани уговори су унети на МОБИОН.  За сваки уговор постоје одређени рокови када се кандидати пријављују за летњи и зимски семестар.

Сви заинтересовани кандидати треба редовно да прате МОБИОН и рокове за конкурисање.

Конкурисање изван наведених рокова није могуће.

На врху платформе МОБИОН стоји "HOW TO APPLY" и у оквиру те рубрике је детаљно приказано како се врши пријава и која је документација неопходна.

Документа треба да буду искључиво на енглеском или немачком језику. У случају да се документа издају на српском језику потребан је превод на немачки/енглески језик.

 

Потребна документа су:

За студенте:

-        "CV"

-        мотивационо писмо

-        транскрипт оцена и потврда о упису на факултет (издају се у Студентској служби; копија индекса није валидан документ)

-        "Learning agreement" (који може да се скине управо са Мобиона, који кандидати треба да попуне а надлежни продекани да потпишу и одмах се качи уз осталу документацију на Мобион)

-        писмо препоруке од стране једног професора

-        фотокопија пасоша

-        слика

 

За "Staff for training":

-        "CV "

-        мотивационо писмо

-        писмо препоруке

-        "Learning agreement"

-        фотокопија пасоша

-        слика

 

За "Staff for Teaching":

-        "CV"

-        мотивационо писмо

-        "Learning agreement"

-        фотокопија пасоша

-        слика.

 

Кандидати (студенти, "teaching" и "training staff") су дужни да контактирају административно особље у међународним слузбама на факултетима и да их обавесте да су поднели пријаву на МОБИОН. Након тога Факултет шаље писмо номинације Ректорату.

 

Поступак добијања стипендије код Ерасмус+:

 

1. Кандидати су дужни да самостално траже смештај у иностранству и самостално треба да финансирају пут (у случају студената један број универзитета ставља своје студентске домове на располагање, који се плаћају од стипендије). Кандидати лично са координатором у партнерској институцији проверавају да ли та установа даје места у студентском дому. Студенти за помоћ могу да се обрате и Канцеларији за међународну сарадњу Универзитета у Београду.

2. Кандидати самостално сносе трошкове путовања, који ће им бити рефундирани у партнерској институцији.

СТИПЕНДИЈЕ СЕ НЕ ДОБИЈАЈУ УНАПРЕД ВЕЋ ИСКЉУЧИВО У ПАРТНЕРСКОЈ ИНСТИТУЦИЈИ ПРИЛИКОМ ДОЛАСКА.

3. Када кандидати стигну на жељену дестинацију, одмах се јављају надлежном сектору за међународну сарадњу да би добили одређену документацију. Том приликом студенти добијају у готовини износ за трошкове превоза и одређени износ за први месец свог боравка. Ове информације су доступне и на МОБИОН-у.

Након прве исплате у готовини, студенти отварају девизни рачун и партнерски универзитет им сваког месеца уплаћује одређени износ.

4. Особље такође самостално сноси трошкове превоза и самостално налази смештај, који се плаћа од стипендије. Приликом доласка на партнерски универзитет одмах се треба јавити надлежном сектору за међународну сарадњу, где се добија износ за путне троскове и целокупан износ за боравак. Дневнице за одређене земље доступне су на МОБИОН-у.

 

Сви кандидати се пријављују на МОБИОН, а МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ доставља писмо номинације за одлазеће кандидате ("Outgoing" допис).

 

Са партнерским универзитетима је договорено да ће прихватити само кандидате за које је послато писмо номинације из Ректората Универзитета у Београду, потписано од стране проректора за међународну сарадњу.

 

Центар за међународну сарадњу

Медицинског факултета Универзитета у Београду