Поштовани студенти позивамо вас да присуствујете Канцеролошкој недељи која се одржава 04.11.2016.године у Сва центру (улаз бесплатан)

 

Поштовани,

 

 

Задовољство нам је да Вас позовемо на 53. Канцеролошку недељу која ће се одржати 04. и 05. новембра 2016. године у Сава Центру у организацији Канцеролошке секције Српског лекарског друштва (СЛД).

 

Ово је 53. пу  т како се онколози окупљају у Србији да би се унапредила знања из ове мултидисциплинарне области медицине.

 

Овогодишњим програмом биће обухваћене следеће теме: генетска испитивања у дијагностиковању малигних болести, ултразвучна дијагностика обољења дојки, карцином штитасте жлезде, примарни и метастатски меланом, савремена радиотерапија, геријатријска онкологија, новитети са овогодишњег конгреса Америчког удружења клиничких онколога (АСЦО 2016) везани за лечење карцинома дојке, колоректалног, оваријалног и карцинома плућа, као и изазови у клиничкој пракси лечења онколошких болесника.

 

Све сесије су осмишљене на предлог стручњака иза којих стоје Академија медицинских наука СЛД, Удружење онколошких хирурга Србије (УОХС), Удружење медикалних онколога Србије (УМОС), Интерсекцијски одбор за меланом СЛД и Српско друштво истраживача рака (СДИР).

 

Састанак је подржан од стране Светске федерације онколошких хируршких друштава (WFSOS) и Европског удружења онколошких хирурга (ЕССО) и акредитован је од стране Националног здравственог савета.

 

У складу са прокламованим принципима мултидисциплинарног приступа и тимског рада, одржаће се 30. јубиларни пут састанак медицинских сестара и техничара онколошких институција Републике Србије.

 

Очекујемо да нам се придружите и увеличате овај скуп.

 

Свечано отварање 53. Канцеролошке недеље и коктел добродошлице почињу у 9,оо сати 04.новембра 2016.године.

 

Срдачно,

 

Радан Џодић

Председник Канцеролошке секције СЛД